Hangi Sosyal Ağ Ne Amaçla Var ?
Selam arkadaşlar. Bu yazımızda sizlere hangi sosyal ağın ne amaçla kullanılması gerektiği hakkında ufak ipuçları vereceğim. Vereceğim bilgiler kişiden kişiye değişebilir olduğundan lütfen sert eleştiri yapmayın.
Öncelikle benim en sevdiğim sosyal ağ olan Google+ ile başlamak istiyorum. Dünyanın en büyük internet şirketlerinden biri olan “Google” a ait olan bu sosyal ağ gelişmiş teknolojileri önümüze seriyor. Defalarca giriştiği hatalı sosyal ağ denemelerinden sonra Google en sonunda en iyisini yapmış. Pek çok kişi Google+’ı hayalet şehir olarak nitelendiriyor. Çünkü çevresinde kullanan kişi sayısı çok az. Bu yüzden facebook’ta olduğu gibi arkadaşlarımı göreyim demek yerine , “Yeni arkadaşlar edineyim” mantığıyla olaya yaklaşmalısınız. Google+ Hangouts araması yaparak yeni kişilerle tanışabilir ve memnun kaldıklarınızı çevrenize ekleyerek bağlantı kurabilirsiniz. Özetle amaç ; var olan arkadaş çevresiyle yetinmek değil , yeni çevre edinmek.
Twitter uzun süredir mevcut olan ve artık kendini kabul ettirmiş bir sosyal ağ. Her ne kadar resim ve video yükleme özelliği olsa da çok verimli bir deneyim sunduğunu söyleyemem. Bana kalırsa twitter denen şey toplu mesajlaşma servislerini andırıyor. 140 karakterli bir mesaj yazıyorsun ve seni takip edenler bunu görüyor. İsteyenler cevap yazabiliyor. Kabaca özetlersek benim gözümde twitter işte bu! Bülten yayınlayan siteler için ise bir çeşit RSS besleme aracı gibi bir şey . Yanlış anlaşılmasın, burada twitter ‘ı kötülemiyorum , sadece kullanım amacını dile getiriyorum.
Şimdi de biraz Facebook ‘tan bahsedelim. 1 Milyarı aşkın kullanıcısıyla Sosyal Ağların Lideri konumunda duruyor. Ancak bu Liderliği tamamen “kullanıcı alışkanlıklarından ” kaynaklanıyor. Yani Facebook ilk çıktığı zamandan beri daha iyi sosyal ağ olmadığı için insanlar orada kalmışlar ve bu gün birisi çıkıp daha iyisini üretse bile insanlar oraya yerleştikleri için kopamıyorlar. Dünyada düzenini kurmuş 7 milyar insan var , hayatın mümkün olabileceği yeni ve daha güzel bir gezegen keşfedilse herkes bir anda oraya mı taşınacak ? Facebook’un durumu da o misal. Bu arada facebook’un fotoğraf , video görüntüleme sistemleri , uygulamaları ve pek çok özelliğini de inkar edemem gerçekten başarılı ve kullanışlı bir sosyal ağ konumunda. Bununla birlikte insanların kafasında “Kişisel Gizlilik ” konusu merak uyandırıyor. Artık ona da kullanıcılar kendileri dikkat etmek zorunda. Mark Zuckerberg gelip de size “Gizlilik Ayarlarını” en güvenli şekilde ayarlayamaz bunu kendiniz yapmalısınız.
Bu seferki yazımız biraz uzun oldu , daha da uzatabilirdim ancak fazla sıkmak istemedim. Umarım beğenmişsinizdir.
Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ulakofis/public_html/wp-content/themes/bloggie/single.php on line 48
Arkadaşlar , yazıyı kendi sitenizde paylaşabilirsiniz ancak lütfen kaynak olarak burayı belirtin. Teşekkürler…